Mekot ja tyylit

Sari - Hindu jumalattaren mekko ja yksinkertaiset intialaiset naiset

Sari - Hindu jumalattaren mekko ja yksinkertaiset intialaiset naiset

liittyä keskusteluun

 
Sisältö
 1. Hieman historiaa
 2. Intialaisen vaatteen erityispiirteet
 3. Aishwaryan Paradise-tyyli
 4. Häät Sari
 5. Maailman kallein sari
 6. Miten käyttää?
 7. Mitä käyttää?

Lehtien ja verkkosivujen sivuilla olet luultavasti nähnyt Intian kaunottaret kirkkaissa mekkoissa, koristeltu jalokivillä ja kirjailtuja kuvioita. Kangasta, jossa he ovat pukeutuneet, kutsutaan sari.

Sari on perinteinen mekko Intiassa asuville naisille. Tämä asu valmistui vuosisatoja sitten pitkältä kankaalta suorakulmion muodossa. Naiset käärittivät itsensä tällaiseen kankaaseen, peittämällä sen korostamaan kuvan käyrät ja piilottamaan mahdolliset puutteet.

Vuosisatoja myöhemmin, sarees ovat edelleen suosittuja. Nämä ovat intialaisten naisten rento ja tyylikäs vaatetus sekä naisten alkuperäiset asusteet muissa maissa. Saristen avulla kaunottaret voivat osoittaa naisellisuuden, eleganssin ja armon.

Tuote on kangas ilman saumoja, joiden pituus on 5-9 metriä ja leveys noin 1 metri. Sen alla nainen laittaa hameen, joka on hieman lyhyempi kuin sari, sekä pusero, jota kutsutaan choliksi. Pusero on usein samanlainen kuin hame ja sari, vaikkakin jos sari on yhtenäinen, puseron viimeistely voi olla erilainen.

Hieman historiaa

Intian vaatekaapissa olevan sari on tulossa moniin legendoihin. Yhden heistä mukaan tällainen vaate luotiin taikakoneella kutoja, joka haaveili ihanteellisesta naisesta. Hän liittyi kankaaseen kaikki ominaisuudet, joiden pitäisi olla sellaisessa kauneudessa, että he saivat uskomattoman kauniita ja pitkiä vaatteita.

Toinen legenda yhdistää sarin esiintymisen kuninkaan Pandavan kanssa, joka menetti omaisuutensa ja oman perheensä uhkapeleissä. Kuninkaan viimeinen menetys oli hänen puolisonsa. Viholliset halusivat saavuttaa altistuksensa ja halusivat häpeää naista, mutta eivät pystyneet purkamaan vaatteita. Krishna suojeli pandava-konsorttia pukeutumalla häneen sari.

Intialaisen vaatteen erityispiirteet

Kun olet harkinnut huolellisesti sari-kangasta, sen värejä, verhoja ja koristeita, voit oppia paljon siitä tytöstä, jolta näet tällaisen vaatteen. Sarees on valmistettu lähinnä silkistä, sifonista tai puuvillasta. Materiaalin laatu osoittaa sarin omistajan varallisuuden.

Mekon väritys voi kertoa paljon. Lesket käyttävät valkoisia sareesejä ilman kuvioita, nuoret äidit heti synnytyksen jälkeen - keltainen, morsiamet käyttävät vihreää tai punaista saria koristeltuina kullan kirjoilla. Musta viitta on kulunut erittäin harvoin, koska se on tyytymätön.

Intialaisten sarien valmistuksessa oli mukana vain miehiä. Yksi asu valmistetaan pitkään (noin 6 kuukautta). Saria ei voida kutsua halpaksi asuinalueeksi, mutta tällainen asia palvelee hyvin pitkään ja siirtyy usein jälkeläisille.

Ensi silmäyksellä useimmat sarees ovat samanlaisia, mutta näin ei ole. Jokainen asu on ainutlaatuinen, ja niitä on enemmän kuin tusinaa.

Aishwaryan Paradise-tyyli

Kuuluisa näyttelijä Intiasta on toistuvasti esiintynyt punaisella matolla ja muilla tärkeillä tapahtumilla ylellisessä sarissa.

Vuonna 2012 Bollywood-tähti ilmestyi hyväntekeväisyys-vastaanottoon suunnittelijavalossa, jossa oli kultaiset kirjonta, ja vuonna 2013 Cannesin illallisen kultainen sari näytti hämmästyttävän. Näyttelijä täydentää tätä tyylikästä asua loistavalla kytkimellä ja kultakoruilla.

Vaikka punainen väri ei ole kovin sopiva seremonioihin, sillä se sulautuu raidan väreihin, mutta Aishwaryassa punaisilla sävyillä oleva Paradise sari näyttää hämmästyttävältä. Näyttelijä on toistuvasti esittänyt tämän värin upeita sarees-elokuvia esityksiin ja hyväntekeväisyyteen.

Lisäksi Aishwarya valitsee usein tarjouksen läpinäkyvän sarees. Vuonna 2006 näyttelijä loi upean kuvan käyttämällä valkoista kirjontaa koristeltua vihreää saria. Hänelle kauneus poimi sidekuoren ja pitkät korvakorut. Vuonna 2011 Aishwaryan asu oli vaaleanpunainen, ja sen sisustus koostui helmistä ja hopeapitsistä.

Häät Sari

Sari, jossa tyttö on naimisissa, on hyvin kaunis ja hienostunut. Tuotteet on koristeltu helmillä, hopea- tai kulta-kirjoilla, kiveillä ja muulla houkuttelevalla sisustuksella.

Kankaan, kuvion ja verhojen valinta vaikuttaa morsian asuinpaikkaan, hänen perheensä hyvinvointiin ja muihin vivahteisiin. Esimerkiksi Intian pohjoisilla alueilla morsiamet pukeutuvat punaiseen saareen, itään - keltaiseen pukeutumiseen, Maharashtraan - vihreään saariin ja Assamiin - lumivalkoisena.

Maailman kallein sari

Vuonna 2008 Guinnessin kirjanpidossa kirjattiin kaikkein ylellisin ja kallis sari. Tuotteen arvioidaan olevan 100 tuhatta dollaria (noin 4 miljoonaa rupiaa). Tällaisen sari valmistukseen osallistui 30 kutoa. Ne työskentelivät manuaalisesti asuilla noin 7 kuukautta, mikä loi todella uskomattoman vaatteen.

Saris kirjattiin hopeaa, platinaa ja kultaa ja koristettiin sitten timanteilla, safiireilla, rubiineilla, topaaseilla, koralleilla, smaragdeilla ja muilla jalokivillä.

Tuotteen arvo ei ole vain tällaisessa sisustuksessa, vaan myös sari-piirustuksissa. Kangas oli koristeltu 11 maalauksella kuuluisalta taiteilijalta Intiasta. Tämän kalleimman sarin paino oli noin 8 kiloa.

Miten käyttää?

 1. Pukeudu hame ja pusero, täytä sari hameen kankaalle oikealla puolella.
 2. Kääri tuote oikealta puolelta vasemmalle puolelle ja tee yksi ympyrä. Tässä tapauksessa saarin alaosan pitäisi koskettaa lattiaa.
 3. Seuraavaksi aloita sarees-taitosten kerääminen. Tuotteen pituudesta riippuen saat 5-7-kertaiseksi tai enemmän.
 4. Kerääntyneet taitokset asetetaan hameen yhteen niin, että ne "näyttävät" vasemmalle.
 5. Kierrä jäljellä oleva vapaa rainanosa uudelleen vyötärön ympärille ja käännä tuotteen pää olkapään yli. Voit kiinnittää sen olkapäähän kauniilla nastoilla.

Mitä käyttää?

 • Balettikengät tai sandaalit, joissa on tasainen pohja, ovat sopivia kenkiä sarisille.
 • Sarin tyylikkään version avulla voit noutaa pienen kytkimen laukun.
 • Sari yhdistää erinomaisesti erilaisia ​​koruja, kuten rannerenkaita, sormuksia, kaulakoruja, suuria korvakoruja ja muita koruja.
Kommentit
 1. Anya
  22.02.2016

  Kuinka kaunis! Kannatan näitä intialaisia ​​asuja. Haluan mennä Intiaan.

Kirjoita kommentti
Viitetarkoituksiin annetut tiedot. Älä hoitaa itseään. Terveyden vuoksi ota aina yhteyttä asiantuntijaan.

muoti

kauneus

suhteet